Hvad betyder navnet?

Verner Bryders Givisme Aase – Depot for eksplosiv kemi? Mens mange i byen bygger nyt, så har vi besluttet at bygge gammelt. Derfor er terrassen bygget som en forladt, gammel kemisk fabrik fra 1892 med forfaldets og genbrugets nostalgi, sjæl og autencitet. Navnet ‘Verner Bryder’ refererer således til en fiktiv fabrikant hvis navn klinger med ordet ‘vanebryder. Undertitlen ‘Depot for eksplosiv kemi’ refererer ligeledes til kemifabriks-udseendet og samtidig til idéen om at her kan eksplosiv kemi opstå mellem mennesker.

Ordet Givisme refererer til vores princip om at Aarhus kan blive et endnu bedre sted, hvis vi ikke kun udveksler i direkte handler og byttehandler, men også ‘kaster noget ind i kampen’ – altså giver noget af det vi har nok af til andre uden direkte forventning om at få noget igen. Det kan lyde lidt hippie-agtigt eller alternativt, men det er i virkeligheden upolitisk, da vi tror på at du som glad giver bestemt får noget igen, blot på en længere bane.

Ordet Aaase refererer til den fantastiske placering og i forlængelse af Aarhus’ indførelse af dobbelt-a, udvider vi hermed det aarhusianske sprog med et triple-a.

6 VIGTIGE TING

TIL ALLE DER BRUGER VERNER BRYDER:

1. VÆR GODE NABOER

Du må gerne spille musik, snakke højlydt eller skråle fædrelandssange i Verner Bryder, hvad enten du bruger stedet som rasteplads eller til et arrangement. Men for det gode naboskabs skyld, beder vi dig følge Aarhus’ støjregulativ. Det betyder bl.a. at I ikke må spille musik efter kl. 23.

Alle arrangører er velkomne til at låne vores decibelmåler, så I med god samvittighed kan holde jer på lydniveauerne i løbet af dagen.

2. PAS PÅ HINANDEN

Der er aldrig er sket større uheld eller ulykker i Verner Bryder og vi vedligeholder og sikkerhedstjekker stedet løbende efter Aarhus kommunes forskrifter. MEN vær opmærksom på at brugen af stedet er på helt eget ansvar – og for arrangører og brugeres egen forsikring.

Som arrangør anbefaler vi derfor at du gør dine brugere opmærksomme på at ‘konceptet om en gammel forladt fabrik’ betyder at der er rust og olierester på væggene OG at man skal passe godt på sig selv under færdsel i tårnet, ved å-kanten, i kanoer osv.

3. HOLD RENT OG PÆNT

Fjern madaffald med det samme efter arrangementet – og aldrig først dagen derpå – så det ikke tiltrækker rotter og andre sultne dyr. I må bruge vores container oppe ved hovedporten, såfremt I kan lukke låget, og hvis ikke, så ta’ det selv med videre.

Ryd gerne op, så stedet fremstår som da du modtog det eller endnu bedre. Arrangører er meget velkomne til at donere udsmykningsgenstande, som I har hængt op i træer eller lign. – så du/I er med til at sætte præg på Verner Bryders fremtidige udseende. Men aftal det gerne med os.

4. GIV TIL ANDRE

Verner Bryders Givisme-Aaase er et Givisme-sted, hvor vi leger med tanken om at mennesker giver til hinanden uden at forvente at få noget igen. Derfor må du ikke sælge øl, mad, merchandising, produkter, loppemarkedsgenstande eller lign. med mindre overskuddet ubeskåret går til et godt og veldefineret formål.

Du må gerne lave sammenskudsgilder ved enten at samle penge ind/tage en entré ved indgangen, som netop dækker udgifterne til mad og drikke ELLER ved at bede alle tage mad og drikke med til fællesbordet. Husk at hvis du låner stedet gratis, siger du ja til at byde uventede gæster indenfor og få dem til at føle sig velkomne også.

5. DEL MINDERNE

Vi opfordrer gæster og insisterer på at arrangører tager billeder og videoklip i Verner Bryder og herefter tagger dem med #givisme og/eller poster dem på vores facebookside: Verner Bryders GivismeAaase

På den måde kan stedets mange ‘likere’ se hvad der sker og finde inspiration til egne arrangementer.

6. FORTÆL AT VI ER HER

Vi vil blive glade, hvis du vil henvise andre til muligheden for at bruge stedet som gæster og/eller arrangører.

Her er tre eksempler på pressens fortællinger om stedet:

Aarhus Stiftstidende fra indvielsen i 2013

Olav de Linde magasinet sept. 2014 (side 24-27)

Aarhus-magasinet Panorama, juli 2015

Hvordan kan jeg blive en del af det frivillige Givisme-sjak?

Når Verner Bryder-sæsonen åbner og lukker og når vi selv afholder særlige givisme-aktiviteter på Verner Bryder og andre steder i Aarhus rykker Givisme-sjakket ud. Vi er som regel sorte af sod i hovedet og iført høje hatte eller på anden vis igang med at forene praktisk arbejde og leg. Givisme-sjakket er en herlig blanding af gode folk i alle aldre og med alle baggrunde. Det koster ikke noget at være med og der er ikke krav til et bestemt deltagelsesomfang, men du vil slet ikke kunne lade være 😉 Er du nysgerrig på at blive en del af Givisme-sjakket, så klik her og giv os et hint.

Husk at du kan se tidligere og kommende begivenheder publiceret på vores Facebook-side

Du kan booke stedet ved at sende en mail til butler@vovemod.dk som kort fortæller hvornår du ønsker at låne stedet og til hvilken aktivitet. Husk at vi desværre ikke låner ud til ‘party’ og at det er helt gratis hvis dit aktivitet er offentlig og til glæde for dine medborgere.